Vikingen som startade vår verksamhet

Bengt Malmberg började som 15-åring, efter avslutad skoltid, som lärling hos Lidbergs Grafiska i Skurup. Där jobbade han till 20-årsåldern, sen fick han jobb hos Malmö Pack som tryckare. Bengt drömde dagligen om att starta eget och 1970 när han var 28 år gammal startade han Tryckeri Wiking. Där arbetade han själv som enda anställd under det första året, sen växte företaget sakta men säkert genom att en person anställdes per år.

Som mest har WikingTryck, som företaget ändrade namn till år 2008, haft 15 anställda. Idag är det barnen Martin och Nina som driver verksamheten, vilket de gör i samma anda som pappa Bengt. I takt med att de flesta andra tryckerier växer till stora maskinerier och erbjuder helhetsgrepp, håller WikingTryck kvar vid det familjära och kärnan i verksamheten: Trycket. Och det kan vi riktigt, riktigt bra. Testa oss!

Drömmen som blev sann

Sedan tidig ålder fanns drömmen där, att ha en egen verksamhet. Att det blev just ett tryckeri var faktiskt mest slumpen. I Skurup där Bengt växte upp var Lidbergs ett känt tryckeri och det fanns inte så många jobb att välja på. Far och äldre bröder var bagare och startade eget. Entreprenörskapet gick i familjen, men bagare var inget för Bengt.

Tog med sig jobbet hem

För barnen Malmberg var det fullständigt normalt att växa upp bland trycksaker och färgstänkta fingrar. Och när beställningarna var i för små upplagor för att köra i maskinerna på tryckeriet, togs materialet hem och tillsammans hjälptes de åt att sätta ihop det vid köksbordet. Så är det än idag, fast nu med barnbarnen.

50

års erfarenhet

2000

kvadratmeter

4

tryckpressar

250

kaffekoppar/vecka

"Vi vill hålla kvar vid pappas idé om ett litet familjeägt tryckeri där vi kan hjälpa kunder att ta fram exakt rätt produkter"

- Nina och Martin Malmberg